fbpx Skip to content

 

verzekering
verzekering

 

Een vraag over uw uitvaartverzekering?

De laatste weken wordt er in de media veel gesproken over uitvaartverzekeringen. Ook in mijn werk als uitvaartbegeleider kom ik regelmatig tegen dat er onduidelijkheid bestaat over hoe iemand verzekerd is voor zijn/haar uitvaart. 
Veel mensen denken dat ze de uitvaart van hun geliefde overledene moeten laten regelen door het bedrijf/maatschappij waar de verzekering is afgesloten maar dat hoeft helemaal niet!
Bij overlijden hebben de nabestaanden altijd het recht om zelf een uitvaartverzorger te kiezen. Het is de moeite waard om te bekijken hoeveel de uitvaart gaat kosten bij een uitvaartverzorger van uw keuze en bij de maatschappij waar de polis is afgesloten. De prijzen kunnen onderling verschillen.
Voor alle duidelijkheid zet ik de feiten voor u op een rijtje.

Er bestaan 2 soorten uitvaartverzekeringen, de natura-polis en de kapitaalverzekering:

 

Natura-polis

• Als u een natura-polis hebt afgesloten keert de verzekering uit in diensten. Op de polis staat dan vaak vermeld welke diensten er zijn verzekerd bijv: 1 rouwauto, 100 kopjes koffie, 50 kaarten etc. Deze verzekeringen zijn veelal lang geleden afgesloten en dekken vaak niet meer de kosten van de uitvaart.


 

Kapitaalverzekering

• De kapitaalverzekering keert een bedrag uit dat u vrij kunt besteden. Op de polis staat het bedrag vermeld dat vrijkomt bij overlijden.
Wilt u naar aanleiding van het bovenstaande meer weten over uw persoonlijke situatie dan help ik u daar graag (kosteloos) bij!