fbpx Skip to content
Uitvaart Hilversum

Overlijden melden? 24/7 bereikbaar

Uitvaart Hilversum

Uitvaart regelen in Hilversum

Als er iemand overlijdt die dichtbij staat, komt er veel op u af. Praktische zaken moeten geregeld worden. Maar tegelijkertijd zijn er uw eigen emoties en verdriet. Marion is vertrouwd met de omgeving Hilversum, zij denkt graag met u mee om een mooi en persoonlijk afscheid te regelen.

Een persoonlijke uitvaart in Hilversum

Als uitvaartverzorgster werk ik in Hilversum en omgeving,  ik ben er voor u om u persoonlijk te begeleiden bij het afscheid van uw dierbare. Ook buiten deze regio ben ik er om de uitvaart te verzorgen. Neemt u gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. Een afscheid in harmonie met de herinneringen die uw dierbare zo bijzonder maken. Omdat ieder mens weer anders is en ook iedere familie weer andere wensen heeft, is het vanzelfsprekend dat er een uitvaart plaatsvindt aangepast naar uw persoonlijke wensen. 

Een afscheid hoeft niet per se in een aula van het crematorium plaats te vinden. Er zijn genoeg mogelijkheden in Hilversum  om op een andere bijzondere locatie een ceremonie te organiseren. Hieronder enkele tips om de uitvaart nog persoonlijker te maken:

  • Een persoonlijke uitvaartkist Er zijn zoveel wensen en mogelijkheden dat de fabrikanten hier op inspelen. Denk aan een kist met fotoprint, een biologische kist, de kist met (klein) kinderen beschilderen.
  • Rouwvervoer Buiten de standaard rouwauto is er tegenwoordig veel meer mogelijk. Een uitvaartbus, uitvaarttruck, uitvaartfiets behoren ook tot de mogelijkheden.
  • Bloemen Naast ons bloemenboek is het ook mogelijk om samen met de bloemist een eigen persoonlijk bloemstuk te laten samenstellen.
  • Uitvaart locatie Traditioneel worden de uitvaarten gehouden in een uitvaartcentrum of in een crematorium. Het is ook mogelijk om het afscheid op een andere plek te organiseren, denk aan een café, favoriete horecagelegenheid. Of in uw eigen thuis.

Crematoria in regio Hilversum

Crematorium Hilversum

In alle rust afscheid nemen.

Gelegen naast Begraafplaats Zuiderhof ligt het Crematorium Hilversum, het enige crematorium in gemeente Hilversum. Voor afscheidsplechtigheden kunt gebruik maken van de Aula Zuiderhof ) of van ontvangstruimte De Einder (ca. 80 personen)

Na de afscheidsbijeenkomst kan familie, bijvoorbeeld door een erehaag van belangstellenden, de overledene zelf naar het losstaande crematie-gebouw begeleiden. In dit gebouw kan eventueel nog een kleine plechtigheid gehouden worden, een ritueel, of andere invulling gegeven worden aan het afscheid van uw overleden dierbare.


Crematorium Den en Rust in Bilthoven 

Crematorium Den en Rust is op dit moment gesloten vanwege een verbouwing. De (natuur)begraafplaats is wel gewoon bereikbaar. Afscheidsdiensten worden elders in directe omgeving gehouden. Begin februari 2022 is de heropening van Den en Rust. 

Crematorium Laren

Op een rustige en goed bereikbare locatie in ’t Gooi, tussen Hilversum en Baarn, vormt Crematorium Laren een punt van kalme gastvrijheid voor iedereen. Wij dragen nabestaanden en hun gasten een warm hart toe en spannen ons graag in om met hen een vlekkeloze uitvaart te realiseren. Op grond van onze jarenlange werkervaring hebben wij een prachtig crematorium ontwikkeld dat als rustgevend beleefd wordt en op het vlak van bijvoorbeeld gastvrije ontvangst,

audiovisuele beleving en restauratieve voorzieningen voor een kleine en grotere uitvaart uitstekende mogelijkheden biedt.

 

Crematorium Rusthof in Amersfoort

Uiteraard kunt u de crematieplechtigheid invullen zoals u dat zelf wilt. Bijvoorbeeld met voordrachten, muziek of foto- en videomateriaal op beeldschermen. Laat ons uw wensen weten en wij denken met u mee.

Het komt steeds vaker voor dat families ver uit elkaar wonen. U kunt voorafgaand aan de dienst samen met uw familie gebruik maken van de Lounge. We serveren daar thee, koffie en een Troostbol, als u dat wenst. De standaardtijd die we hanteren is een uur, maar die is vooraf te verlengen, zodat u in alle rust met elkaar kunt praten.


Crematorium Daelwijck Utrecht

Aan de noordkant van de stad Utrecht bevindt zich het Crematorium Daelwijck. De centrale ligging in het land, nabij uitvalswegen en met voldoende parkeergelegenheid, maakt Daelwijck een aantrekkelijke uitvaartlocatie. Het crematorium heeft een markante uitstraling en wordt omheind door een prachtig gedenkpark. De fontein in de vijver springt al snel in het oog en vormt in elk seizoen een natuurlijk decor van rust en schoonheid.

In een tijd met allerlei emoties, is het belangrijk dat er een rustpunt is voor u. Niet alles hoeft op de eerste dag geregeld te zijn, u kunt toegroeien naar de dag van de uitvaart en in de loop van de dagen alle keuzes maken die nodig zijn.

Uitvaartwensen vastleggen

“Geef uw nabestaanden rust”

Het vastleggen van uitvaartwensen kan lastig zijn. Het praten en denken aan de dood is en blijft moeilijk, zeker als het gaat om uw eigen dood of die van uw geliefde.
Toch geeft het vaak een stukje rust, uw wensen eens op papier te zetten en de mogelijkheden te bespreken. Zo is alles goed geregeld en hebben u en uw nabestaanden geen zorgen meer.

Ervaringen

“Terug in Nederland waren alle belangrijke dingen geregeld door mijn kinderen in samenspraak met Marion. Marion was steeds als de stille kracht aanwezig, rustig en empathisch in haar coachen. Het was ons afscheid, een mooi afscheid, Marion, dank je wel!”

“De samenwerking met jou was uitstekend en jouw eigen inbreng daarbij hebben we ook zeer gewaardeerd!
Wij kijken terug op een mooie middag, ondanks het grote verdriet om het verlies van onze zoon.
Dank je wel Marion voor al je goede zorgen.”

“Terugkijkend ben ik heel blij dat mijn nicht Marion heeft voorgesteld. Zij is voor ons in een voor ons emotionele periode een enorme steun geweest waarvoor wij haar zeer erkentelijk zijn.”