fbpx Skip to content
Persoonlijk en waardig
Persoonlijk en waardig

Een persoonlijk en waardig afscheid

Een afscheid in harmonie met de manier waarop men in het leven heeft gestaan, dat mag het uitgangspunt zijn om de uitvaart vorm te geven. Voor mij kan het niet anders dan dat we dit in alle rust voorbereiden. We spreken over de wensen – al dan niet beschreven in een document met uitvaartwensen – en natuurlijk draag ik ook ideeën aan omdat u misschien niet alle mogelijkheden weet.

Wordt het begraven of cremeren en welke locatie heeft u voor ogen voor de uitvaartplechtigheid en de condoleance? We spreken af welke dag en tijd het wordt en hoeveel tijd u nodig heeft. Vanzelfsprekend hebben we het over het rouwvervoer – en dan is er meer mogelijk dan een rouwauto – en de kist of baar. Ik bespreek met u de tekst en vormgeving van de rouwkaart of -brief en mogelijk een rouwadvertentie. Wat betreft de aankondiging zijn er vele mogelijkheden om het, als u dat wilt, persoonlijk te maken en de te laten passen bij het leven van degene van wie u afscheid neemt. Vaak zijn deze aandachtspunten ruim voldoende voor de eerste dag dat we elkaar ontmoeten.

De dagen daarna werken we langzaam toe naar de invulling van het afscheid. Ik zoek daarin met u naar de persoonlijke details. Er is niet een ‘zo moet het’ maar juist een ‘wat is mogelijk’.

In samenspraak met elkaar groeien we toe naar een afscheid zoals uw dierbare dat zou hebben gewenst en zoals u voor ogen heeft. En dat kan elke gewenste sfeer hebben zoals waardig, persoonlijk, sober, informeel en/of liefdevol.

Verder gaan…

Ik zie het als een bijzondere en eervolle taak, om bij een verdrietige gebeurtenis als het overlijden van een naaste, de nabestaanden te helpen bij het vormgeven van de uitvaart.

Als u als naaste met een warm en goed gevoel kan terugkijken op de week van de uitvaart van uw geliefde is mijn doel bereikt. Het helpt om verder te gaan en te leren leven zónder die ander. 

Zorgvuldig en Persoonlijk

Uitvaart Offerte Aanvragen?

Welkom bij Samenspraak Uitvaartzorg, onder de bezielende leiding van Marion Bollongino. Wij specialiseren ons in het organiseren van persoonlijke en respectvolle uitvaarten.
 
Bij ons staat uw wens centraal, omdat elk afscheid uniek is. Met aandacht en empathie helpen wij u bij het vormgeven van een waardig afscheid dat past bij het leven van uw dierbare.
 
Ontdek onze diensten en vraag vandaag nog een offerte aan om samen een herinnering voor altijd te creëren.