fbpx Skip to content
Wat te doen na overlijden

U krijgt te maken met het overlijden van een dierbare. Wat nu?

Neem vooral de tijd voor uzelf om het overlijden van uw dierbare te laten doordringen. En, indien mogelijk en als dat nog niet het geval is, zorg ervoor dat u contact heeft met voor u belangrijke mensen. Misschien kunnen ze bij u zijn.

Een moment stil blijven staan bij het overlijden zorgt voor stabiliteit in de drukke periode die komen gaat. Er hoeft geen haast te zijn, rust en ruimte zijn essentieel.

Bij een overlijden thuis, belt u eerst de (huis)arts. De (huis)arts zal bij u komen om het overlijden officieel vast te stellen en de benodigde papieren te regelen. In een ziekenhuis of een verpleeghuis, zal het verplegend personeel zorgen dat er een arts komt.

Samenspraak Uitvaartzorg

Na de komst van de arts kunt u – op het tijdstip dat u wilt – contact met mij opnemen. U kunt mij dag en nacht bereiken op telefoonnummer: 06-15215070. Tijdens dat telefoontje vraag ik wat praktische informatie. 

Daarna maken we een afspraak voor een eerste bezoek en kom ik naar u toe op een moment dat voor u uitkomt, dat kan meestal binnen een uur.

In alle rust bespreken we de eerste zaken. Zijn er al uitvaartwensen bekend? Blijft uw dierbare thuis? Wordt het een begrafenis of een crematie?  Gedurende de dagen die komen gaan, is er alle tijd om de onderwerpen rustig te kunnen bespreken en toe te leven naar de dag van de uitvaart. U leest er meer over in de uitvaart. Misschien zijn er al details bekend en zijn de uitvaartwensen opgeschreven. Samen met uw en mijn ideeën zorgen we ervoor dat het een dag wordt waar u met liefde op kunt terugkijken.