fbpx Skip to content

Na het overlijden
Na het overlijden

Ervaringen van onze cliënten

Lieve Marion,Dankbaar voor je liefdeDankbaar

Lieve Marion,
Dankbaar voor je liefde
Dankbaar voor je zorgen
Dankbaar voor gisteren
Vandaag en morgen.

Dankbaar voor je warmte voor je hulp en voor je lach.
Voor je telkens weer opnieuw
dat ik je kennen mag.

Fenny en Kittie Passchier

Fenny en Kittie Passchier

Liefdevolle aandacht

Bij het overlijden van mijn vader stond mijn leven even helemaal stil. Je bent vol van verdriet en hebt tijd nodig om te rouwen terwijl je dan juist heel veel praktische dingen moet regelen. Zoals nog voordat de begrafenis heeft plaatsgevonden, al de kamer moeten uitruimen in het verzorgingstehuis. De steun en praktische hulp van Marion bij het regelen van alle zaken rondom de uitvaart was heel erg fijn, zij denkt aan alle details en denkt goed met je mee, echt een verademing. Haar goede zorgen maakten de moeilijke tijd een stuk lichter. Als een goede vriendin stond ze ons bij. Dank Marion, voor je liefdevolle aandacht.

Marit van Bergen

Mooi en goed georganiseerd afscheid

We hadden een prettig contact met Marion toen de uitvaart van ons 93 jarig familielid moest worden geregeld. Marion voelde onze wensen aan en kwam met goede ideeën. We kijken terug op een mooi, goed georganiseerd afscheid.
Bedankt Marion!

Bert en Marjolein ten Boske

koop je een roos

Lieve Marion,
Bij deze willen Joop & ik je bedanken voor alles.
– al je begrip
– prima verzorging-
– prima begeleiding aan Anki
Geweldig contact via mail, app en telefoon.

Als iedereen zijn/haar werk met zoveel liefde als jij deed, dan was de wereld een stukje mooier.

Alles is gegaan zoals Joop had gewild. Bravo voor dat.

Ik heb je leren kennen als een warme, hartelijke vrouw.

Nogmaals dank voor alles en een dikke kus.

Joop hield van rozen, koop je een mooie roos van de bon die ik je stuur.

Liefs
Anki

dank je wel!!

Heemstede, 11 september 2020.

Lieve Marion,
Wat heb jij ons, in samenspraak, geweldig geholpen met het organiseren van de herinneringsbijeenkomst van onze zoon Wouter!

Wouter woonde al 30 jaar in Duitsland en overleed zeer plotseling. Hij is dan ook daar gecremeerd. Wij konden toen, door vervelende omstandigheden, geen goed afscheid voor hem regelen.

Omdat Wouter altijd gezegd had in Usselo gecremeerd te willen worden, besloten wij in de omgeving van Enschede op zoek te gaan naar iemand, die ons zou kunnen helpen met het organiseren van een herinneringsbijeenkomst.
Via het internet kwamen we bij jou uit. Jij bleek al heel snel een geweldige steun voor ons te zijn, niets was je teveel.

Samen met ons heb je in de omgeving rondgereden om een goede locatie te vinden. Uiteindelijk kwamen we bij het Crematorium Twente/Usselo uit. Ook al was Wouter al gecremeerd, toch vonden we het fijn om hem juist daar te gaan herdenken.
Zo hebben we op zaterdag 29 augustus een heel mooie herinneringsbijeenkomst kunnen houden.
De samenwerking met jou was uitstekend en jouw eigen inbreng daarbij hebben we ook zeer gewaardeerd!

Wij kijken terug op een mooie middag, ondanks het grote verdriet om het verlies van onze zoon Wouter!

Dank je wel Marion voor al je goede zorgen.

familie Wallin.

Wallin

Wat zijn we blij dat jij er was

Graag wil ik je namens de gehele familie bedanken voor de geweldige begeleiding na het plotselinge overlijden van onze man, (schoon)vader en opa. Wat hebben wij een goede keuze gemaakt om jou de uitvaart te laten verzorgen! We zijn blij dat jij er was want je hebt deze trieste periode echt draaglijker gemaakt voor ons.

Van alle uitvaartbegeleiders hebben we jou gekozen omdat je goede recensies had en omdat je ervaring had met oude uitvaartpolissen. Mijn vader had een oude polis die nog met een typemachine was uitgewerkt dus we konden je hulp goed gebruiken.

Vanaf het allereerste contact was je een rots in de branding voor ons met je kennis van zaken en organisatietalent maar met name door
de fijne gesprekken, je empathie en respectvolle benadering. Door het aandragen van suggesties en ideeën maar ook door goed te luisteren en veel belangstelling te tonen, hielp je ons om het afscheid zo persoonlijk mogelijk te maken. Hierbij was niks te gek of te veel. Je stimuleerde ons onder andere om een kunstwerk van mijn vader af te drukken op de rouwkaart. Wat zijn we trots en blij dat we hem op deze manier een podium hebben kunnen geven!

We kijken terug op een prachtige ceremonie die perfect is verlopen.
Dankzij jou hebben we op een hele mooie en persoonlijke manier afscheid kunnen nemen. Nogmaals ontzettend bedankt voor alles.

Maaike

Begin september overleed mijn moeder.

Begin september overleed mijn moeder. Mijn moeder had een uitvaartverzekering en ik was in de veronderstelling dat alles via zo’n uitvaartinstantie zou gaan. Bij de uitvaart van mijn schoonmoeder anderhalf jaar eerder verliep alles via een (weliswaar andere) uitvaartinstantie, maar dat was niet in alle opzichten plezierig. Mijn nicht gaf aan dat je ook kon kiezen voor een eigen uitvaartbegeleider. Zij kende iemand en dat bleek Marion. Met haar contact opgenomen, zij kwam vrijwel direct, kennis gemaakt en al vanaf het eerste contact liepen wij een gevoel van betrokkenheid en kennis van zaken op en wij besloten Marion aan te stellen als uitvaartbegeleider. Marion heeft daarop zelf contact gezocht met de uitvaartinstantie en haar inbreng naar hun toe geregeld. Er komt veel op je af, kaarten, een kist, de kerk, het crematorium, afstemmen met de dominee, de condeolance gelegenheid, ed. Gedurende de dagen tot aan de uitvaartplechtigheid heeft Marion dit alles voor ons verzorgd, waarbij wij als familie geen moment het gevoel hebben gehad dat er haast gemaakt moest worden. Eerst veel later vernam ik van haar dat zij nooit meerdere uitvaarten tegelijk wil doen, wat wel via een uitvaartinstantie gebeurt. Marion heeft ook de inningen van mijn moeders oude polissen verzorgd, wat op zichzelf best een hele klus moest zijn. Marion gaf ons alle ruimte, zij droeg gevraagd en ongevraagd opties aan, wij kozen. Marion was voor ons voortdurend beschikbaar en daar waar wij toch weer ergens een verandering in wilden, werd dat voor ons door haar geregeld. Alles wat zij voor ons deed gebeurde met respect, naar ons en naar mijn moeder. De uitvaartplechtigheid is geworden zoals wij dat voor ogen hadden en kregen van genodigden terug hoe keurig verzorgd alles was. Ook nadien bleef er contact, zoals bij de bedankkaartjes, ed. Na een paar weken een keurig verzorgd en inzichtelijk overzicht van kosten en inkomsten wat Marion persoonlijk kwam overhandigen en toelichten. In dat gesprek gaf ik aan dat als ze dat wilde, ik wel een recensie wilde schrijven.
Nu, zo’n 2 maanden na het overlijden van mijn moeder, kom ik daar aan toe. Ook nu geen reminder van Marion, geen druk.
Terugkijkend ben ik heel blij dat mijn nicht Marion heeft voorgesteld. Zij is voor ons in een voor ons emotionele periode een enorme steun geweest waarvoor wij haar zeer erkentelijk zijn.

Namens de familie, Ruud Hollander

Ruud

we hadden ons geen betere uitvaartverzorger kunnen wensen!

Marion heeft vele talenten die samenkomen in de uitvaartzorg. Volgens mij is zij geboren om mensen te helpen met dit erg moeilijke stukje van het leven. De naam zou wat mij betreft dan ook gewijzigd moeten worden in “Samenspraak uitvaartontzorging door Marion Bollongino”….

Marion is een zeer sympathieke, intelligente dame met een groot organisatietalent. Door haar prettige manier van doen wordt zij als het ware opgenomen in- en onderdeel van de familie. Zonder ooit op de voorgrond te treden, helpt ze waar ze kan, beschikt over een groot netwerk en heeft links en rechts goede tips en ideeën. Marion is perfectionistisch maar nooit dwingend; zoals ze zelf aangeeft wordt alles in samenspraak, naar wens van de overledene en familie geregeld.

Marion is meer dan betrokken en besteedt een onwaarschijnlijk groot aantal uren om het laatste afscheid goed te laten verlopen. In ons geval 2 avonden van 130 mensen thuis en 180 belangstellenden tijdens de uitvaart.

We hadden ons geen betere uitvaartleider kunnen wensen!

monique joostink-speklé

Bedankkaartjes

Na het overlijden van mijn man op 30 april 2018, wilden de kinderen en ik iedereen een kaartje sturen die ons hebben gesteund en meegeleefd in die moeilijke periode. Marion heeft ons daarbij heel goed geholpen. Eerst met een mooie tekst op het kaartje en daarna zorgde zij dat de kaartjes werden gedrukt en kreeg ik ze zo snel mogelijk . Haar aandacht voor mij en de manier waarop ze me heeft geholpen heb ik als zeer positief ervaren.

Fenny Veldwijk

Samenspraak Uitvaartzorg, coaching op heel empathische wijze

Tijdens onze vakantie in Cannes werden we opgeschrikt door het plotseling overlijden van een dierbaar familielid. De schok van het overlijden leek groter door de 1500km die we van Enschede verwijderd waren. Eén telefoontje naar Samenspraak bracht echter rust. Marion was snel aanwezig om mijn kinderen te helpen de eerste zaken te regelen. Via Skype stonden we in de haven van Cannes midden in de nacht een kist uit te zoeken. Geslapen heb ik die nacht niet maar ik wist wel dat mijn, weliswaar volwassen, kinderen goed gecoacht werden.
Terug in Nederland waren alle belangrijke dingen geregeld door mijn kinderen in samenspraak met Marion. Marion was steeds als de stille kracht aanwezig, rustig en empathisch in haar coachen. Het was ons afscheid, een mooi afscheid, Marion, dank je wel!
liesbeth

Liesbeth Verschuuren

 

Deel uw ervaring met Samenspraak Uitvaartzorg

Strong Testimonials formulier inzending spinner.

Vereist

Wat is uw naam?
Wat is uw e-mailadres?
Een titel voor uw bericht
Wat is uw ervaring met Samenspraak Uitvaartzorg?